Kastélydombi Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése

Írta:  BP.XVIII.kerület 2015.12.14.

A projekt azonosító száma: 144 1
KEOP-5.7.0/15-2015-0150.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A támogatás összege: 142.167.610 Ft

Befejeződött a Kastélydombi Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése a XVIII. kerületben. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata több mint 151 millió forintot fordított az iskola homlokzati hőszigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, tetőszigetelésre és fűtéskorszerűsítésre, melyből Kucsák László országgyűlési képviselő Kormánnyal összehangolt munkájának köszönhetően 142 millió forintot a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretéből sikerült - vissza nem térítendő - támogatásként lehívni.

A beruházás eredményeként az iskola üvegházhatású gázkibocsátása éves szinten várhatóan 64,14 tonnával, energiafelhasználása 1138 GJ-lal fog csökkenni. Ez a korábbi állapothoz képest 57%-os megtakarítást jelent.
A számszerűsíthető eredményeken túl a projekt megvalósulásától az iskola épülete szebbé, használata komfortosabbá vált.

A most befejeződött fejlesztés nem egyedülálló a kerületben. Az Önkormányzat vezetése, valamint
Kucsák László országgyűlési képviselő mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos megoldások alkalmazására, a fejlesztések fenntarthatóságára. Közös munkánk eredményeként (a korábban már korszerűsített intézményekkel együtt) kerületünk az év végére már több mint 20, energetikai szempontból teljesen megújult bölcsődével, óvodával, iskolával büszkélkedhet.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
Cím: 1184 Budapest, Üllői út 400.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.bp18.hu