Elemek szűrése dátum szerint: szerda, 05 július 2017

Átadták a Szent György- és Szent Flórián-díjakat. Pestszentlőrinc-Pestszentimre közbiztonságáért dolgozó rendőröket, tűzoltókat és polgárőröket jutalmazták a Városház utcai díszteremben.

Kategória: Webhíradó18

Pszichoterápiás játékeszközöket kapott a Bóbita Óvoda. A világjáték segítségével könnyebben megérthető a gyermekek lelki világa.

Kategória: Webhíradó18

90. születésnapját ünnepelte Nemcsics Antal kerületünk díszpolgára, a Coloroid színrendszer megalkotója. A jeles nap alkalmából életmű-kiállítást és könyvbemutatót tartottak a Kondor Béla Közösségi Házban.

Kategória: Webhíradó18

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy

Thomann Julianna

Bókay Árpád Általános Iskola némettanára

életének 57. évében 2017. június 28-án hajnalban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

 

Egy teljes élet margójára
JulikaPedagógusok vagyunk, legfontosabb munkaeszközünk a szó, a beszéd. Most mégis nehezen jönnek a szavak. Most szavak helyett TANÍTÁSOK jutnak eszünkbe, amelyeket Julikától kaptunk: A tanítás arról, hogyan léphet valaki a szülei nyomdokába, hogy azok hivatását folytassa a lehető legnagyobb igényességgel és szakmai alázattal. Hogyan lehet minden kapott feladatot ellenvetés nélkül teljesíteni, legyen szó projektmenedzselésről, vagy egyszerűen egy délutáni napközis helyettesítésről. A tanítás arról, hogyan lehet érzékeny, odaadó anyaként felnevelni két gyermeket. A tanítás arról, hogyan kell harmonikus családi békében élni. A tanítás arról, hogyan kell valamiért megdicsérni gyereket, szülőt, kollégát.
Thomann Julianna, tanítványainak Frau Thomann Pestszentlőrinc-Pestszentimre kiváló pedagógusa volt.
2015-ben kapta a Kerület Tanára kitüntető címet. 1989 óta dolgozott nálunk, a Bókay Árpád Általános Iskolában némettanárként. A tagozatos iskolává átalakuló intézmény lehetőséget biztosított a német nyelv magasabb színvonalú, eredményesebb oktatására. Julika volt az, aki ezt a programot teljes mértékben felvállalta, lefektette iskolánkban a német tanítás alapjait, és a közben német szakot elvégzett kollégáknak segítséget, útmutatást adott.
Töretlen lelkesedéssel igyekezett anyanyelvi némettudását megújuló módszerek alkalmazásával átadni. A Goethe Intézet mentoraként pedagógus pályára készülő hallgatók gyakorlatait vezetette. A kompetencia alapú oktatás bevezetésekor óráiról filmfelvételeket készített a Sulinova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. Ezek az órák remek alkalmat jelentettek a német nyelv oktatásának népszerűsítésére. 20 éve szervezett némettáborokat tanítványainak német nyelvterületeken. Comenius programok keretében mindig az volt számára a fontos, hogy a kollégák szakmai tapasztalatszerzésén túl, a gyerekek is elutazhassanak távoli országokba, ahol kipróbálhatják idegen nyelvi tudásukat, megismerkedhetnek külföldi diákokkal.
Élményszámba ment minden tanórája, mert a nyelv megszerettetése volt a célja. Ennek érdekében, ha kellett játszottak, filmet készítettek, plakátot ragasztottak, versenyre készültek, napi szinten alkalmazták a számítástechnikát. Meg is lett az eredménye, szép versenyeredmények, sikeres nyelvvizsgák.
Tevékenysége az utóbbi években még inkább kiszélesedett. Munkásságának köszönhetően, iskolánk egyike lett az országosan működő 299 mentoráló intézménynek. A kerület tanárai számára továbbképzés-sorozatot tartott, ahol az általa kidolgozott, és sikeresen bevezetett „a google-nemzedék új szemléletű tanítása” módszertanát adta át.
Thomann Julianna 57 évet élt. Vagy talán 114 évet, mert ennyi munka, ennyi aktivitás és életöröm két életre is elég. Fizikális hiánya fájó, de a szellemisége velünk van, és itt is marad a Bókay iskola ódon falai között.

Az iskolaközösség nevében:
Baldaváriné Juhász Éva

 

Kategória: Hirdetmények