Pestszentimrei Baptista Gyülekezet

Az istentiszteletek időpontjai:
vasárnap 9:30, illetve 17:00 órától,
szerdán 18:30 órától.
pénteken 18:30-tól ifjúsági istentisztelet.

A hittanórák időpontjai: vasárnap 9:30-tól.

A lelkészi hivatal fogadóórái: szerdán 18:00-18:30 között.

"Szaporodjatok, sokasodjatok!" 2008. május, Pestszentimrei Sportkastély (bővebb információ: www.szaporodjatok.hu)   

Egy tiszta jó nap! Ezt a nevet kapta az ifjúsági nap, amely a Pestszentimrei Baptista Imaházban május 27-én reggel kezdődött. A Peszifik (Pestszentimrei Ifjúsági Konferencia) rendezvényére mindig az év tavaszán kerül sor. Dr. Szirtes András teológiai oktató Tiszta ember – tiszta élet címmel arról beszélt, mennyire fontos, hogy a fiatalok saját értékeik és életvitelük kialakításában ne csupán arra törekedjenek, hogy az átlagnál épp egy kicsit legyen magasabb az önmagukkal szembeni igény, hanem igazodási pontnak Istent tartsák. A tisztaság és a szentség az igazi másság. Kultúránkat a fogyasztói szemlélet és magatartás tartja össze. Ennél az ember többre hivatott. Az árucikk létforma helyett (Hogyan tudod magad eladni?) a személyes létformát kell mindannyiunknak gyakorolni (Ki vagyok igazán?). Az előadás mellett dunaharaszti és szigetszentmiklósi fiatalok nagyszerű zenéje és éneklése adott jó hangulatot a rendezvénynek. A délelőtt zárásaként sokan ígéretet tettek a tiszta életvitel mellett.
Ígéret a tiszta életvitelért - Ezennel ígéretet teszek Jézus Krisztus előtt önmagamnak és mindenki másnak a világon, hogy tiszta életet élek. Minden erőmmel törekszem arra, hogy tisztán tartsam testemet és lelkemet: gondolataimat, érzelmi világomat, képzeletemet, szavaimat, tetteimet, kapcsolataimat. Mindezt Jézus Krisztusért teszem, aki meghalt értem, hogy tiszta és szent életet élhessek. Megtartóztatom magam a szextől egészen a házasságomig. Ezt magamért és leendő házastársamért teszem. Bár még nem tudom, ki ő, de tisztaságomat érte őrzöm meg. Ígérem, hogy sosem élek nemi életet a házasság kötelékén kívül, mert erre tanít az ÚR, mert ez tiszta és egészséges. Ez az én önmegtartóztatási ígéretem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus megbocsátja eddigi bűneimet és megtisztít minden bűntől, rossztól és erkölcstelenségtől. Hiszem, hogy kegyelme és ereje elég a tiszta élethez.
A nagyszerű és bőséges gulyásos és sokféle süteményes ebéd után a Kastélydombi Általános Iskola tornatermében és kinti sportpályáin folytatódott a jó hangulatú, baráti légkörű nap röplabda, labdarúgó és csocsó bajnoksággal. Akik nem neveztek be a versenyekbe, a büfé melletti pingponggal, sakkal és társasjátékokkal mulathatták az időt. A Peszifik 2007. tavaszán folytatódik.
Az igényről
És neveld lelked kérlelhetetlen igényérzetre. Ez a legfontosabb. A tömegek világa csak mohó, de nem igényes. Te maradj mértéktartó és igényes. A világ egyre jobban hasonlít egyfajta Woolworths-áruházra, ahol egy hatosért megkapni mindent, silány kivitelben, ami az élvező hajlamú tömegek napi vágyait gyorsan, olcsón és krajcáros minőségben kielégítheti. Ennek a tömegkielégülésnek veszélyei már mutatkoznak, az élet és a szellem minden területén. Egy kultúra nemcsak akkor pusztul el, ha Athén és Róma finom terein megjelennek csatabárddal a barbárok, hanem elpusztul akkor is, ha ugyanezek a barbárok megjelennek egy kultúra közterein és igény nélkül nagy keresletet, kínálatot és árucserét bonyolítanak le. Te válogass. Ne finnyásan és orrfintorgatva válogass, hanem szigorúan és könyörtelenül. Nem lehetsz elég igényes erkölcsiekben, szellemiekben. Nem mondhatod elég következetesen: ez nemes, ez talmi, ez érték, ez vacak. Ez a dolgod, ha ember vagy, s meg akarod tartani ezt a rangot. (Márai Sándor: Füves könyv, 1943.)

 

További információk

  • Vezető: Háló Gyula lelkipásztor, Kapitány Zsolt lelkipásztor
  • A szervezet jogi formája: nem jogi személy
  • Az alakulás éve: 1906
  • Cím: 1188 Budapest, Nemes utca 28.
  • Levelezési cím: 1188 Budapest, Rákóczi utca 82/B.
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Indulás:

Hír naptár

« December 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Csatlakozz közösségünkhöz