Pestszentimrei Sport Kör (PSK)

Írta:  2015.09.09.

Edzések, foglalkozások helye: - Táncsics utca 53., - Kassa Utcai Általános Iskola: kézilabda, - Thököly úti pálya

A Pestszentimrei Sport Kör, Budapest XVIII. Kerületének egyik legpatinásabb sportegyesülete, mely 1908-ban történt alapítása óta töretlen működéssel és fejlődéssel áll a sport és szabadidő szolgálatában. A társadalmi szervezetként működő Sport Kör elsősorban a kerület lakosainak sportolási, versenyzési lehetőségeit biztosítja, de jelentős szerepet vállal a szabadidő, sporttal és más hasznos rendezvényekkel történő eltöltésében is.

A Pestszentimrei Sport Kör jelenleg 5 szakosztályban fogadja a versenyszerűen sportolni vágyókat: labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, sakk és verseny galambászat szakágakban. Csapataink különböző szinten (NB II-től a budapesti osztályokig) versenyeznek és érnek el jelentős eredményeket.

Egyesületünk legfontosabb célkitűzései között szerepel az utánpótláskorú gyermekek, fiatalok sportolási, mozgási lehetőségének tárgyi és személyi feltételeinek biztosítása. Labdarúgás sportágban óvodás kortól kezdve U-7, U-9,, U-11, U-13, és U-18 korosztályokban közel 100 gyermek rendszeres sportolását szervezzük, támogatjuk, szakemberek irányításával és a szakszövetség TAO pályázatokon odaítélt anyagi támogatásával. A Pestszentimrei Sport Kör működésében kiemelt figyelmet és támogatást kap az utánpótlás neveléssel összefüggő feladatok kezelése és megvalósítása, melynek eredményeként egyre több sportágban (már kosárlabda szakágban is) hozunk létre sportolási, mozgási lehetőséget gyermekeknek, kerületünk fiataljainak.

A Sport Kör bázisa (futball pályája, klubhelyisége) a XVIII. kerület,  Táncsics utca 53. szám alatt található sportpálya, melyet az egyesület tagjainak jelentős társadalmi munkájával és az Önkormányzat hathatós támogatásával tartunk olyan szép állapotban, mely a sportolás, mozgás lehetőségének tárgyi feltételeit jól biztosítja. Ezen a helyszínen várunk minden kedves érdeklődőt, mozogni, versenyezni, szabadidőt kulturált környezetben eltölteni kívánó kerületi és azon kívüli honfitársunkat, akik akár tagjaink közé lépve, akár támogatóként vagy szurkolóként érdeklődik egyesületünk iránt és jelenlétével megtiszteli a fennállásának 105. évfordulóját ünneplő PESTSZENTIMREI SPORT KÖRT.

További információk

  • Elnök: Egry Zoltán
  • Sportág: labdarúgás, kézilabda, sakk, kosárlabda, versenygalambászat
  • Cím: 1188 Budapest, Táncsics utca 53.
  • Telefon: +36-30-959-0094
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.