Elemek szűrése dátum szerint: szerda, 09 szeptember 2015

pdfAlaptó okirat

A 2005/2006. tanévtől - az iskola beruházásának megvalósítása óta -- egy telephelyen látjuk el működési feladatainkat. Hat tanteremmel és egy tornacsarnokkal bővült intézményünk régi épülete.

Büszkék vagyunk arra, hogy intézményünkbe járt elemi iskolába Szécsi Margit költőnő.

Életműve és versei kapcsán megrendezett állandó kiállításunkat megtekinthetik az iskolába látogatók. Szécsi Margit emléktábláját 2002. április 11-én helyezte el iskolánk homlokzatán a kerület vezetése.

Az intézmény fő profilja:

A német nemzetiségi oktatás. Jelentkezés: előzetesen beadott szándéknyilatkozat alapján.

 

A gyerekeknek minden nap, csoportbontásban biztosítjuk a nemzetiségi nyelv és irodalom, a népismeret, az ének és tánc elsajátításának a lehetőségét 1-8. osztályig.

Az országos, a fővárosi és kerületi versenyeken nem csak németből érünk el kiváló eredményeket. A 8. osztály végén "pirosiskolás" záró nyelvvizsgát tesznek németből a diákok.

Szakkörök: természetismeret, fizika, matematika, informatika, nemzetiségi népdalkör, énekkar, német-magyar színjátszó-kör, történelem, polgárvédelem, tehetséggondozás, sportkörök.

Egyéb szolgáltatások: sakk szakkör, tánc, üvegfestés, felvételi előkészítők, rajz- és kézműves foglalkozás, hastánc, furulya, hangverseny- és színházlátogatás, erdei- és nyári táborok. Számtalan bel- és külföldi cserekapcsolat, nemzetiközi Comenius programok bizonyítják az iskola innovációs törekvéseit.

A Piros Iskola Alapítvány évi 5 millió forinttal támogatja az iskola szakmai programját. Cél: a bővített nemzetiségi oktatás kiszélesítése.

Nyitott napokat januárban tartunk az előre bejelentkezett szülők számára.

Kategória: Iskolák

"BKSZC Pogány Frigyes Technikum

Iskolánkról
Diákjaink tanulmányaikat jól megközelíthető kertvárosi környezetben, fiatalos, lendületes tanári kar segítségével folytathatják. Módszereink játékosak, fő célunk, hogy élményeket is adjunk a tudás mellé. Sportolóink és informatikusaink képzése is korszerű és gyakorlatorientált, rengeteg sporteszközzel és jól felszerelt számítógéptermekkel. Mindkét szakágon az érettségit követően 1 év alatt piacképes szakma szerezhető. 1999 áprilisa óta ECDL vizsgaközpont vagyunk.Iskolánk a komplex instrukciós program (KIP) minősített iskolája.

A T-TUDOK Tudásmenedzsment és Oktató Központ felmérése alapján tagintézményünk a második legjobb szakgimnázium lett a 2018/2019-e tanévben. A felmérésben a középszintű érettségi vizsgák eredményeit, a lemorzsolódási mutatókat és a kompetenciamérések hozzáadott értékeit vették figyelembe.

A tagintézményünk módszertani munkaközössége Miniszteri Dicséretet kapott 2019-ben.

A XVIII. kerületi Önkormányzat testülete 2020-ban iskolánkat a „Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díj” kitüntetést adományozta a nevelőtestületünknek.

Képzéseink:
Technikus képzés (9-13. évfolyam):
- az öt éves képzés érettségivel és komplex szakmai vizsgával zárul.
- 11. és a 12. évfolyamán a nyári szünetben a sport ágazaton tanulóknak összefüggő szakmai gyakorlaton kell részt venni.

Választható szakmák:
Informatika ágazati képzés:
- szoftverfejlesztő és -tesztelő (tagozatkód: 1201, szakképesítés száma: 506131203)

Sportágazati képzés:
- fitness-wellness instruktor (tagozatkód: 1202, szakképesítés száma: 510142001)
- sportedző (labdarúgás) - sportszervező (tagozatkód: 1203, szakképesítés száma: 510142002)

Adatok
Budapesti Komplex Szakképzési Centrum
Pogány Frigyes Technikum

OM azonosító: 203032 / 012

Felnőttképzési engedély száma: E-001280/2015

Cím: 1183 Budapest, Thököly út 11.

Telefon: 06-1-290-0642
Telefonmellékek

Nappali tagozat e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Esti tagozat e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Iskolánk Kőbánya-Kispesttől vagy Pestszentimre felől a 182-es, 182A vagy a 184-es autóbuszokkal közelíthető meg. A Thököly utcai megállónál, közvetlenül az iskola előtt kell leszállni.
A Határ úttól az 50-es villamossal is lehet jönni. Ekkor az Üllői út és a Thököly utca sarkán leszállva 5-10 percet kell sétálni a Thököly utcán az iskola felé.

Honlapunk:
poganysuli.hu"

Kategória: Iskolák

pdfAlapító okirat

Iskolánk óvodai, általános iskolai, speciális szakiskolai évfolyamokkal, szak és szakmai szolgálattal rendelkező többcélú, egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény.

Feladata: a tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekek részére biztosítani az óvodai ellátást, általános iskolai tanulók iskolai oktatását és nevelését, valamint speciális szakiskolai képzését. Ezenkívül feladataink közé tartozik körzeti szolgáltatásként a kerületi gyermekek logopédiai ellátása, gyógypedagógiai tanácsadás, az utazó-gyógypedagógiai szakszolgálat, valamint a a szakmai szolgáltatások közül az integrációs szaktanácsadás, konferenciák és szakmai találkozók szervezése. Az iskolában dolgozó tanárok döntő többsége gyógypedagógus.

Az iskola vezetésének alapkoncepciója, hogy a tanulásban, valamint az értelmileg akadályozott gyermekek oktatása és nevelése egységes rendszert alkosson az óvodától, az általános iskolai ismeretek elsajátításán át a szakmai felkészítésig (speciális szakiskola). E sokrétű feladat ellátására több tanulócsoportot hoztunk létre. Ezek a következők: óvodai csoport, autista csoport, , tanulásban és értelmileg akadályozottak alsó és felső tagozata, valamint speciális szakiskolai osztályok. Az iskolában a következő szolgáltatások működnek: logopédia, gyógytestnevelés, gyógy-úszás óvodásoknak és mozgássérülteknek, gyógy-lovaglás, korcsolyaoktatás, judo.

A nyolcadik osztály befejezése után a tanulók tovább folytathatják tanulmányaikat, a Speciális Szakiskolában, ahol a következő szakmák elemeit sajátíthatják el: asztalos, gépi-varrás, háztartási ismeretek, szövés, gyertyaöntés, OKJ-s szakmák a számítógép kezelő és felhasználó valamint az  irodai asszisztens képzés.

Az iskola által nyújtott nem kötelező szolgáltatások: szakkörök (asztalos, számítástechnika, angol nyelv, énekkar, sport, hittan, jóga stb.), tanulmányi versenyek, táborozási lehetőségek, játszóház, egészséges életmód, drogmegelőzés, pályaválasztási és életvezetési tanácsadások, pszichológiai tanácsadás, szülők klubja stb. Ezek a szolgáltatások térítésmentesek.

Több mint egy évtizede működik iskolánkban a Szülők Klubja, mely előadásaival és az információk közvetítésével igyekszik tájékozottabbá tenni a szülőket és érdeklődőket a gyermekek nevelésében, egymás megsegítésében és a társadalmi eligazodásukban.

A logopédiai szakszolgálat révén kapcsolatot tartunk fenn a kerületi összes óvodájával és általános iskolájával. Terveink között szerepel egy nagyobb, hosszú távlatú program is, mely akadályozottsággal élő embertársaink és a társadalom közti kapcsolat javítását tűzte ki célul. Szülői kezdeményezésre létrehoztuk az "Életjel" alapítványt, amely az iskolánkban folyó oktató-nevelő munkát, valamint a szabadidős foglalkozások megszervezését és lebonyolítását segíti. Az utazó gyógypedagógiai szakszolgálat biztosítja az ép gyermekek között integráltan fejlesztett gyermekek szakszerű ellátását.

Kategória: Iskolák

A fenntartók: Budapest-Déli Református Egyházmegye, valamint a Pestszentimrei Református Egyházközség.
Az utóbbi honlap címe: http://freeweb.dnet.it/pestimre
 

2014-2015-ös tanév rendje (pdf letöltés)

Kategória: Iskolák

 „És íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig.” (Mt 28,20)

Ez a jelmondat várja mindazokat, akik belépnek a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola kapuján. Az iskola történelmi múltú épülete és ősfás parkja Budapest egyik legszebb kertvárosi kerületében található. Folyamatos működésünket és az állandó fejlődés lehetőségét fenntartónk, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága (EKIF) biztosítja. Intézményünkben a nevelés és oktatás keresztény szellemben folyik. Fő nevelési elveink közé tartoznak a hagyományosan konzervatívnak nevezett értékek.

Kategória: Iskolák

Székhely (Gimnázium): 1183 Budapest, Kossuth tér 2., telefon: +36-1/290-9088, fax: +36-1/ 290-3874

Telephely (Általános Iskola): 1185 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky utca 74., telefon: +36-1/292-1284,fax: +36-1/294-1159Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telephely (Óvoda): 1185 Budapest, Szent László utca 39., telefon: +36-1/630-0681

Kategória: Iskolák

pdfAlapító okirat

Iskolánk Pestszentimrén található, két épületegységből áll: a Szélső utcai régi és a Táncsics utca felőli új épületből. Iskolánk családias jellegű, közvetlen napi kapcsolatban állunk a szülőkkel. Az épület esztétikus, napfényes, barátságos légkörű, forgalmas útvonalaktól távol esik, így jó levegőjű. Udvarán a gyermekek igényeinek megfelelő, hangulatos játszótér található. A Szélső utcai épületben tanulnak az 1. és 2. osztályosok. A Táncsics utcai épületben humán, nyelvi, természettudományos, számítástechnika, vizuális kultúra, ének-zenei szaktantermek vannak.

Kategória: Iskolák

pdfAlapító okirat

Az intézmény egy 12.500 m2-es telekkel és szép zöldfelületekkel körülvett kétszintes épület.

Kategória: Iskolák

Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium

Intézményünk feladatként vállalja a sajátos nevelési igényű valamint a tanulási-és magatartás problémás (BTM-es) diákok, tanulók integrált oktatását. 

Kategória: Iskolák