Elemek szűrése dátum szerint: péntek, 23 december 2011
A Kapocs Általános és Magyar–Angol Két Tannyelvű Iskolában immár több mint tíz esztendeje rendezik meg az Országos Angol Nyelvű Vers- és Prózamondó Versenyt. Idén december 1-jén minden eddiginél magasabb volt a résztvevők száma.
Kategória: Kultúra
A magyar és az egyetemes zenei kultúra ápolását, népdalaink tanítását és terjesztését tűzte ki célul a Sonore Zenei Kulturális Egyesület. A kiemelt aranydíjas Sonore Vegyeskar számtalan sikeres fellépést és eredményes szereplést tudhat magáénak.
Kategória: Kultúra
A Háló Gyula és Kovács Fruzsina szervezte Kreatív ünnep rendezvénysorozatának első alkalma december 11-én nem akármilyen estét és élményt nyújtottak az érdeklődőknek.
Kategória: Civil
Sok minden történt 80 év alatt Varjú Imre atyával. Karácsonyhoz közeledve mégis inkább a szép emlékeket kutatja.
Kategória: Civil
Húsz iskola tanulói mondtak verseket a hagyományos kerületi Vörösmarty-szavalóversenyen a Kondor Béla Közösségi Házban, ahol szinte valamennyi termet „belakták” az ifjú irodalombarátok. Értékes jutalmakért versengtek a szavak erejével, átélésükkel, tehetségükkel. Öt kategóriában öt győztes született, de a többi résztvevő is győztes volt.
Kategória: Önkormányzat
A karácsony előtti várakozás jegyében Szakrális átiratok címmel nyílt meg Árvay Zolta képzőművész kiállítása és a kerületi 2–4. osztályos kisdiákoknak a meghirdetett pályázatra érkezett alkotásaiból rendezett bemutató december 19-én a Városháza Galériában. A kiállítást Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg.
Kategória: Kultúra
Karácsonyi hangversenyre telt meg a Szent Kereszt Plébánia, amely ünnepi díszbe öltözött. A szép dalok, művek és beszédek feldíszítették a lelkünket, szívünket. A lőrinci Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium hagyományos hangversenyén a kerület vezetői is részt vettek.
Kategória: Civil